HANDMADE Accessories

Handla om

Nest Factory är ett socialt företag och brand med avsikt att främja, uppmuntra till och skapa social förändring.

Vi designar, producerar och säljer unika och vackra lifestyle produkter som är gjorda för hand av hantverkare runt om i världen. I våra kollektioner ingår loungewear, vardagsklädsel med en bohemisk touch, samt inredningstextilier och dekorationsföremål för hemmet. 

Som ett resultat av våra värdefulla relationer med olika lokala hantverkare som vi blivit bekanta med på våra resor, har vi kunnat anpassa alla föremål vi valt. Som samarbetspartner kombinerar vi således nordisk smak med traditionella material och autentisk kulturell kompetens. Allt för att skapa positiv ekonomisk utveckling för de individuella hantverkarna.

Vi vill även lyfta fram terminologi och visuella aspekter kopplade till begreppet “handgjort”, samt skapa transparens visavis det verkliga penningvärdet i ett föremål som är “gjort för hand”.

Strax efter jordbruket utgör hantverkssektorn den näst största arbetsgivaren i utvecklingsländerna. Denna sektor representeras av hundratusentals människor, dels kvinnor. Trots att den utgör en betydande och växande sektor är den ändå inte sedd som en faktor för ekonomisk tillväxt. Vår avsikt är att erbjuda möjlighet för hantverkare att ta del av en större ekonomi, samt att uppmuntra till antalet ökade arbetsplatser,  förbättring av anskaffningskedjan och tillgång till tekniskt stöd. 

När vi berättar våra samarbetspartners “stories”, gör vi det för att klargöra deras kulturella sammanhang och handgjorda processer. I slutändan har vi vackra och unika produkter av hög kvalitet som våra kunder kan njuta av och glädja sig över.

Vi har två butiker (Helsingfors och Stockholm). Våra grossist lagerlistor inkluderar butiker i Finland, Sverige, Storbritannien och USA.

indigomarket.se

GLOBAL GEMENSKAP

Vi etablerar partnerskap med hantverkare i isolerade samhällen och kopplar deras arbete till den större globala ekonomin.